Udvardy Sándor üzente 12 éve

Igen. Az jóóóó. :) A régebbi Károli Bibliák még jobbak, mert nincsenek megújítva nagyon. Csak a nyelvezete nem túl egyszerű. Pl. az 1885-ös Károli. :)

Válasz

Mariann Somogyi üzente 12 éve

Huuu...Mennyi információ,nem győzöm olvasni!:))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon jó hogy ezt írtad,mert ez van meg:)SZENT BIBLIA azaz:ISTENNEK Ó és ÚJ TESTAMENTOMÁBAN FOGLALTATOTT EGÉSZ SZENT ÍRÁS


MAGYAR NYELVRE FORDÍTOTTA KÁROLI GÁSPÁR


AZ EREDETI SZÖVEGGEL EGYBEVETETT ÉS ÁTDOLGOZOTT KIADÁS

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Remélem tetszeni fog a Biblia. Ha szabad javasolnom, akkor ne egy új fordítású Bbliát, hanem Károli Gáspár fordításából válassz nagadnak olvasni valüt. Nagyon szép szavakat használ, nekem a gondolatképei nagyon tetszenek, míg más fordításnál ezek nem mindig jönnek úgy le.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Swedenborg ezen írásában is egyértelműen jelzi, mit is kellene érteni a Napon és a Holdon. Minden kelképnek megvan a maga szimbolikája. Ha így értelmezzük, akkor talán nem olyan rettentő..."Ezért van, hogy az Úr az Igében a szeretet tekintetében a nappal, a hit tekintetében a holddal hasonlíttatik össze"

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

János Ev.". Rontsátok le a templomot, és három nap alatt megépítem azt.
20.
Mondának azért a zsidók: Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt megépíted azt?
21.
Ő pedig az ő testének templomáról szól vala.
22.
Mikor azért feltámadt a halálból, megemlékezének az ő tanítványai, hogy ezt mondta; és hivének az írásnak, és a beszédnek, a melyet Jézus mondott vala.

Válasz

Udvardy Sándor üzente 12 éve

Azon részek, melyek nem tetszenek igazán, mind Bibliai idézet....

De az is benne van a Bibliában, hogy új eget és új földet várunk, mert a régi ég és a régi Föld elmúlt...

Legfőképp Pál írásaiban találkozunk az Ó-ember elmúlásával és az Új ember felöltözésével....
Ef 4,22
Hogy levetkezzétek ama régi élet szerint való ó embert, mely meg van romolva a csalárdság kívánságai miatt;

Pl. : Ef 4,24
És felöltözzétek amaz új embert, mely Isten szerint teremtetett igazságban és valóságos szentségben.

Itt legfőképp egy belső újjászületésről van szó, amelynél egy mikrokozmikus lebontás az ó ember tekintetében és egy mikrokozmikus újjászületés, mely az új ember a Bibliában.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

:) Az alsót azt találtam.....de annyira megtetszett hogy felraktam:)

Válasz

Mariann Somogyi üzente 12 éve

Érdekes volt olvasni..Gondolom,képletesen értendö,viszont rajtunk áll,melyik irányba visszük a világot,hagyva önmagunkat a vallásoktól manipulálni,vagy felébredünk és rájövünk,hogy igenis tehetünk is a sötétség ellen.Az lesz amiben hiszünk és meg vagyunk gyözödve.Szerintem.De most kedvem lett igazán elolvasni a Bibliát,mert régebben csak bele-bele olvasgattam,jó,hogy feltetted!:))
Szilvi miáú,szépecskét írtál a holdról...:)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Elolvastam mééég egyszer és ki raktam előre..........

Egész jó addig a pontig ahol már azt taglalja hogy vérré változik a hold és fekete lesz a nap...........háááát,

horrorisztikus,egy cseppet........még jó hogy nem mindenki teszi magáévá ezeket a sorokat mert akkor aztán olyan rezgéshullámot indítanának el a bolygón hogy csak na...........vigyázni kell ám mit veszünk magunkhoz...........

bocsánat hogy ezt megjegyeztem,de nem tehetek erről ez a gondolat úszott be a fejembe.........
de amit a napról és a holdról ír az elején az nagyon tetszik.........
jó gondolat.........

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Aranyos írást találtam a holdról:))

Hold meditáció
2010, September 23 - 21:23 | csaesz


"Ma telihold van" - mondták a Kundalini jógán, amire először mentem el. Ennek örömére tartottunk egy Hold-meditációt is a szokásos dolgokon kívül.
Nagyon egyszerű volt a gyakorlat: elmélyülés után megidéztük a Holdat, és hosszú belégzéssel kinyíltunk a Hold felé és egyre közelebb vonzottuk magunkhoz, kilégzésre pedig próbáltunk egyre jobban eggyé válni vele. Sok be-és kilégzést követően éreztem, ahogy eggyé válunk.Érdekes volt Holdnak lenni! :-)

Számomra nagyon különleges energiái voltak, olyan magabiztos, hűvös, nyugodt. Arra próbáltam figyelni, hogy miben különbözik ő éntőlem, mit tudok tanulni tőle.
Gyönyörű dolgot tanultam! Röviden úgy fogalmaznám meg, hogy megéreztem, mi a különbség a szolgaság és a szolgálat között. Megtanultam, hogy hogyan kellene a saját fényem helyett a Nap fényét visszatükrözni, csupán azért, hogy ő -meglátva bennem saját magát- örömmel gyönyörködhessen a látványban. Valamint megtapasztalhassa: "nahát, ez vagyok én?"

Rájöttem, a Hold ezzel, hogy csupán befogadja és visszatükrözi a Nap sugarait, nem adja fel önmagát, nem hoz áldozatot. Örömmel és játékosan teszi a dolgát, mert a felszín alatt teljesen szilárd, stabil a magabiztossága, az önértékelése. Pontosan tudja, ki is ő valójában, és nincs szüksége arra, hogy ezt a külvilágnak minduntalan bizonygassa. Így hát energiáit másra tudja összpontosítani: játszik.... ezzel szolgálva körülötte a világot.

tündéri.......................:)))~és milyen igaz:))))))))

Válasz